top of page

Zonnepark Nieuweweg


Samen met de gemeente Land van Cuijk en zorgboerderij De Witte Hoeve hebben we een zonnepark ontwikkeld dat bijdraagt aan het natuurlijke leefmilieu van de bewoners, het welzijn van de cliënten van de zorgboerderij en het doel van de gemeente om energieneutraal te worden.

Ontwerp

Goedkeuring

Planning

Bouwfase

In bedrijf

Meerwaarde voor het Landschap


Bij de realisatie van het zonnepark wordt er rekening gehouden met de landschappelijke inpassing. Het zonnepark Nieuweweg wordt geïntegreerd met inachtneming van de bestaande landschapskenmerken. De locatie van het zonnepark ligt in een peelkerngebied, uniek vanwege hun bijzondere flora en fauna. De vegetatie bestaat voornamelijk uit veenmossen, heide, grassen en specifieke hoogveenplanten zoals veenpluis en dopheide. Deze gebieden bieden een habitat voor een breed scala aan dieren, waaronder zeldzame vogelsoorten zoals de kraanvogel, amfibieën zoals de heikikker en diverse libellensoorten. De combinatie van unieke plantengroei en een rijke biodiversiteit maakt peelkerngebieden ecologisch waardevol en van groot belang voor natuurbehoud.


Sociale Meerwaarde


Naast de landschappelijke meerwaarde die zonnepark Nieuweweg creëert, worden ook verschillende sociale functies gerealiseerd. Het bijzondere aan dit project is de samenwerking met zorgboerderij De Witte Hoeve. Ongeveer 1 hectare van het terrein wordt ter beschikking gesteld aan de zorgboerderij. Samen met de zorgboerderij ontstond het idee om dit terrein voor educatieve en recreatieve doeleinden te gebruiken. Zo staat er bijvoorbeeld een pluk bos ter beschikking van de cliënten van de boerderij.


Financiële Meerwaarde


We zijn verheugd u te kunnen mededelen dat de financiering van het zonnepark volledig rond is. In samenwerking met ZonnepanelenDelen.nl hebben we het gewenste bedrag opgehaald, zodat er geen verdere investeringen meer nodig zijn. We willen iedereen bedanken die heeft geïnvesteerd en interesse heeft getoond. Omwonenden in de directe omgeving die een bijdrage hebben geleverd, hebben een extra zonnedeel ontvangen. We kijken uit naar de positieve impact die dit project zal hebben op de gemeenschap en het milieu. Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 


PartnersProjectgegevens

Oppervlakte

9 hectare

Vermogen

9.25 MWac

CO2 besparing

4400 ton

Galerij

Het laatste nieuws Persbericht - Opening Zonnepark Nieuweweg
.pdf
Download PDF • 138KB

190322 Flyer informatieavond Nieuweweg - maart 2019
.pdf
Download PDF • 316KB

190321 Presentatie informatieavond Nieuweweg - maart 2019
.pdf
Download PDF • 4.87MB

190121 Presentatie informatieavond Nieuweweg - januari 2019
.pdf
Download PDF • 3.53MB

bottom of page