Landeigenaren

Verdien een zeker lange termijn inkomen met uw land

WORD ONZE PARTNER

Solar Provider Group werkt nauw samen met u om een zonnepark te realiseren op uw land. Samen kunnen we meer duurzame en betrouwbare energie genereren en bijdragen aan een betere toekomst voor Nederland.

STERKE RELATIES

Bij Solar Provider Group waarderen we al onze projecten en onze partners. We richten ons op het opbouwen van hechte relaties gebaseerd op vertrouwen, communicatie en transparantie. We houden al onze partners op de hoogte, bij elke stap in het proces.

Wat Levert Het U Op

Vast inkomen

0
1

Geen onderhoud

0
2

Geen zorgen

0
3

Wat kunt u van ons verwachten

Minimale impact
Wij zorgen voor een optimale landschappelijke inpassing en doen er alles aan om de omliggende flora en fauna te beschermen. We hebben geen schadelijke bijproducten en stoten geen CO2 uit.
Simpele constructie
The constructie periode kan al binnen vijf maanden voltooid zijn. Afscherming van het project kan worden toegevoegd om het system uit het zicht te houden, denk aan een natuurlijk barrière die goed in het landschap past.
Volledige ontmanteling
Aan het einde van de termijn zal het complete systeem ontmanteld worden. Alle onderdelen worden afgevoerd en uw land weer naar hersteld naar cultuurtechnische oorspronkelijke staat.
Lokale energie
Lever schone, betrouwbare en lokaal opgewekte energie om zelf en uw omgeving energie onafhankelijk te laten worden.

Onze aanpak

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur ut sollicitudin ipsum. Vivamus ac ipsum eget risus commodo rutrum in a nunc. Etiam a urna id tortor ultricies fringilla. Praesent ac pretium diam. Suspendisse condimentum pulvinar dolor et varius. Sed mattis sapien pretium, luctus dui eu, faucibus quam. Fusce ex justo, feugiat consequat nunc sit amet, tincidunt porta dolor. Quisque nec mi rhoncus, ultricies orci ac, porttitor eros. Aenean pulvinar venenatis nunc ut fringilla. Nulla magna velit, faucibus eget ligula a, tempor semper nunc. Nulla facilisi. Etiam ultricies id lacus quis fringilla. Suspendisse malesuada viverra erat in consequat. Sed ante nisl, eleifend id luctus ut, vulputate et nulla. Aliquam placerat laoreet eros, a aliquet dui malesuada tempus. Sed volutpat elit urna, at tempus dui ultricies sit amet.

IS UW GROND GESCHIKT?

Het land moet minstens 4 hectare vrijgemaakt land zijn

01

Het land moet in de nabijheid zijn van een aansluitingspunt. Weet u niet zeker of dat zo is, neem contact op dan zoeken wij het voor u uit

02

Het land mag niet in een beschermd (natuur-)gebied liggen

03

LANDOWNER FAQs

Blijf ik de eigenaar van het land?

Uiteraard. Onze huurcontracten zijn vergelijkbaar met huurcontracten die u gebruikt voor het verhuren van uw land met agriculturele doeleinden. Naast het genereren van een constant inkomen voor de landeigenaar, zorgt een zonneproject voor het oogsten van schone energie die ten goede komt van de directe omgeving en het milieu.

Welk werk moet ik verrichten?

Geen! Dit moet gezien worden als een standaard landeigenaar-huurder overeenkomst. Na het ondertekenen van het huurcontract, wordt al het werk met betrekking tot het installeren en netwerkbeheerd door Solar Provider Group gedaan.

Hoe zal het project eruit zien als het opgeleverd wordt?

Na oplevering zal het systeem iets lager zijn dan een volgroeid maisveld. Wij houden rekening met de visuele gevolgen van alle projecten die wij opleveren. Onze panelen zijn niet alleen de allernieuwste op de markt, wij zorgen ook voor een natuurlijke afscherming.

Hoe kan ik en mijn directe omgeving profiteren van zonne-energie?

Zonne-energie heeft meerdere voordelen, waaronder een huurinkomst voor de landeigenaar en het creëren van lokale werkgelegenheid tijdens de bouw en onderhoud. Daarnaast is zonne-energie een schone en hernieuwbare bron van energie die ervoor zorgt dat we minder afhankelijk worden van onze vervuilende fossiele brandstof.

Zullen mijn huurinkomsten stijgen met de inflatie?

Ja, al onze huurovereenkomsten bevatten een jaarlijkse bijstelling op basis van de CPI, zodat uw inkomsten altijd aangepast zijn aan de huidige inflatie.

Verandert een zonneproject het bestemmingsplan van mijn land?

In overleg met de gemeente zal de nieuwe bestemming worden bepaald. We streven altijd naar een dubbele bestemming waar mogelijk. Na het verwijderen van het zonnepark zal de grond altijd terugkomen als agrarische grond.

Hoe wordt het systeem en mijn land onderhouden gedurende het contract?

Wij huren een lokaal team in die gespecialiseerd is in de verwezenlijking en onderhoud van het project. Zij zullen regelmatig langskomen en ervoor zorgen dat het land en de panelen in goede staat verkeren. Onze hoge kwaliteit panelen hebben weinig onderhoud nodig, waardoor een bezoek van onze specialisten niet vaak nodig zal zijn.

Wat gebeurt er aan het einde van een contract?

Aan het einde van het contract worden de panelen verwijderd of u kan ervoor kiezen om de verhuur te verlengen (onze panelen gaan tot 30 jaar mee). Solar Provider Group zorgt ervoor dat elk project een op juiste manier kan worden afgesloten en het land in zijn oude staat terug wordt geleverd.

Hoeveel ruimte heeft een zonne-energie project nodig?

We zijn opzoek naar een land van minimaal 3 hectare. Zo’n stuk land kan ongeveer 2MW aan schone energie leveren door middel van zonnepanelen. Dat is genoeg om 300 huizen te voorzien van energie voor een jaar. De hoeveelheid land dat we kunnen gebruiken is afhankelijk van karakteristieken van het land. Neem contact met ons op om te zien of u genoeg land heeft om uw land te verhuren.

Hoe wordt er bepaald welke locatie het project zou krijgen?

Solar Provider Group neemt al het werk op zich op het gebied van plannen, bouwen en ontwikkelen. Hierbij werken wij nauw samen met u om ervoor te zorgen dat de locatie voor iedereen geschikt is.

Hoe zit het met de belastingen?

Voor meer informatie over de belastingen die spelen bij het verhuren van land voor een zonnepark, adviseren wij u graag tijdens een persoonlijk gesprek.

Ben ik verantwoordelijk voor ongelukken en de gevolgen daarvan?

Nee. U bent niet verantwoordelijk als er iets gebeurd op uw grond dat betrekking heeft met het zonnepanelenproject.

HELP ONS OM EEN BETERE TOEKOMST TE CREËREN

Bent een geïnteresseerd en voldoet uw land aan de voorwaarden? Vul dan uw gegevens hieronder in. Een gespecialiseerde medewerker neemt dan contact met u op.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.