top of page

Bosserheide (Echt-Susteren)

In Echt-Susteren wordt een tweede zonnepark ontwikkeld waarbij natuur centraal staat. Zonnepark Bosserheide zal als ecologische verbindingszone namelijk twee bossen met elkaar gaan verbinden. Ook bij het ontwerp van dit park is er nauw contact met omwonenden, gemeenten en lokale ecologen.

Ontwerp

Goedkeuring

Planning

Bouwfase

In bedrijf

Landschappelijke meerwaarde

Bij Zonnepark Bosserheide wordt er voornamelijk gefocust op de ecologische verbindingszone in het midden van het terrein. Het plangebied heeft een totale oppervlakte van circa 8,6 hectare. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 4,9 hectare. Hierdoor blijft er 3,7 hectare over voor de landschappelijke inpassing. De randen van het huidige bos worden aangevuld met een mantel-zoom structuur (natuurlijk en waardevol gradiënt) zodat er een biotoop kan worden gecreeërd tussen het bos en de omliggende weides . Daarnaast worden de randen van het gebied ingezaaid met bloemrijke soorten en kruiden.


Maatschappelijke meerwaarde

Zonnepark Dominicusweg is in grote mate tot stand gekomen door de uitgebreide communicatie en participatie met lokale stakeholders. Vanaf het begin in januari 2020 is contact gelegd met de omwonenden, ecologische experts en lokale organisaties. Deze gesprekken hebben een substantiële bijdrage geleverd aan het initiatief. Er is expliciet gekozen om niet te veel te focussen op toerisme om de rust in het gebied te behouden.


Financiële meerwaarde

Om 50% lokaal eigenaarschap te organiseren is er een samenwerking aangegaan met de lokale energie coöperatie Echt-Susteren Energie. Bij dit proces is ook de gemeente zelf betrokken. Samen met de verschillende partijen zijn wij nu bezig met het organiseren van de financiële participatie.


Proces

De tijdslijn om Zonnepark Dominicusweg te realiseren ziet er als volgt uit:

 

Vergunning: September 2021 - Verleend

SDE-subsidie: Februari 2022 - Verleend

Start bouw: 2023 - Verwacht

Inbedrijfstelling: 2023 - Verwacht


Vragen en contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie opvragen over bijvoorbeeld de mogelijkheden om financieel mee te participeren, laat het ons weten via de chat of schrijf een e-mail naar projectmanager George Overbeke via goverbeke@solarprovidergroup.com
Projectgegevens

Oppervlakte

8.5 hectare

Vermogen

6 MWac

CO2 besparing

3780 ton

Galerij

Het laatste nieuws 


Nieuwsbrief Zonnepark Bosserheide september 2022
.pdf
Download PDF • 118KB

Nieuwsbrief Zonnepark Bosserheide december 2021
.pdf
Download PDF • 416KB

210112 Presentatie informatieavond Zonnepark Bosserheide
.pdf
Download PDF • 3.79MB

201102 Presentatie informatieavond Zonnepark Bosserheide
.pdf
Download PDF • 3.04MB

Ontwikkeling zonnepark in gemeente Echt-Susteren (21 september 2021)

De 5 geplande zonnepark in de gemeente Echt-Susteren

bottom of page