top of page

Cuijksedijk (Land van Cuijk)

Zonnepark Cuijksedijk is gepland in de gemeente Land van Cuijk. Bij het ontwerp van het park wordt veel rekening gehouden met de natuur ter plekke, onder meer door aan te sluiten bij de bestaande natuur.

Ontwerp

Goedkeuring

Planning

Bouwfase

In bedrijf

Landschappelijke meerwaarde

Met het zonnepark kan ook de ecologie en biodiversiteit versterkt worden. Er worden drie bijenkasten geplaatst in het park en de oostzijde van het park wordt zo aangelegd dat het de bestaande natuur versterkt met bloemen, hoogstamfruitbomen en struiken. Deze kant van het park heeft geen hek en dat geeft kleine dieren de ruimte om vrij te bewegen. Zo creëren we in het park de schuil- en broedplaatsen voor kleine zoogdieren en vogels.


Maatschappelijke meerwaarde

Zonnepark Cuijksedijk is in grote mate tot stand gekomen door de uitgebreide communicatie en participatie met lokale stakeholders. Vanaf het begin 2020 is contact gelegd met de omwonenden, ecologische experts en lokale organisaties. Deze gesprekken hebben een substantiële bijdrage geleverd aan het initiatief.


Financiële meerwaarde

Om de bewoners van Mill en Sint Hubert en binnen de gemeente Land van Cuijk ook financieel mee te kunnen laten profiteren van het park wordt er samen gewerkt met een plaform zoals ZonnepanelenDelen of DuurzaamInvesteren. Via dit platform kan iedereen uit de omgeving zich voor een minimum bedrag (rond de €250) inkopen waarover een jaarlijks rendement zal worden uitgekeerd.


Proces

De tijdslijn om Zonnepark Cuijksedijk te realiseren ziet er als volgt uit: 


Vergunning: Aanvraag in voorbereiding - afhankelijk van beschikbare netcapaciteit om aan te sluiten

SDE-subsidie: 2024 - Verwacht

Start bouw: 2025 - Verwacht

Inbedrijfstelling: 2025 - Verwacht


Vragen en contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie opvragen over bijvoorbeeld de mogelijkheden om financieel mee te participeren, laat het ons weten via de chat of schrijf een e-mail naar projectmanager George Overbeke via goverbeke@solarprovidergroup.com


Projectgegevens

Oppervlakte

9 hectare

Vermogen

6 MWac

CO2 besparing

3780 ton

Galerij

Het laatste nieuws 


Verslag inloopavond Cuijksedijk april 2022
.pdf
Download PDF • 280KB

Verslag informatieavond Cuijksedijk jan 2022
.pdf
Download PDF • 230KB

Verslag informatieavond Cuijksedijk nov 2021
.pdf
Download PDF • 989KB
bottom of page