Cuijksedijk (Land van Cuijk)
Zonnepark Cuijksedijk is gepland in de gemeente Land van Cuijk. Bij het ontwerp van het park wordt veel rekening gehouden met de natuur ter plekke, onder meer door aan te sluiten bij de bestaande natuur.
Ontwerp
Goedkeuring
Planning
Bouwfase
In bedrijf
Landschappelijke meerwaarde
Met het zonnepark kan ook de ecologie en biodiversiteit versterkt worden. Er worden drie bijenkasten geplaatst in het park en de oostzijde van het park wordt zo aangelegd dat het de bestaande natuur versterkt met bloemen, hoogstamfruitbomen en struiken. Deze kant van het park heeft geen hek en dat geeft kleine dieren de ruimte om vrij te bewegen. Zo creëren we in het park de schuil- en broedplaatsen voor kleine zoogdieren en vogels.
Maatschappelijke meerwaarde
Zonnepark Cuijksedijk is in grote mate tot stand gekomen door de uitgebreide communicatie en participatie met lokale stakeholders. Vanaf het begin 2020 is contact gelegd met de omwonenden, ecologische experts en lokale organisaties. Deze gesprekken hebben een substantiële bijdrage geleverd aan het initiatief.
Financiële meerwaarde
Om de bewoners van Mill en Sint Hubert en binnen de gemeente Land van Cuijk ook financieel mee te kunnen laten profiteren van het park wordt er samen gewerkt met een plaform zoals ZonnepanelenDelen of DuurzaamInvesteren. Via dit platform kan iedereen uit de omgeving zich voor een minimum bedrag (rond de €250) inkopen waarover een jaarlijks rendement zal worden uitgekeerd.
Proces
De tijdslijn om Zonnepark Cuijksedijk te realiseren ziet er als volgt uit:
Vergunning: Aanvraag in voorbereiding - afhankelijk van beschikbare netcapaciteit om aan te sluiten
SDE-subsidie: 2024 - Verwacht
Start bouw: 2025 - Verwacht
Inbedrijfstelling: 2025 - Verwacht
Vragen en contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie opvragen over bijvoorbeeld de mogelijkheden om financieel mee te participeren, laat het ons weten via de chat of schrijf een e-mail naar projectmanager George Overbeke via goverbeke@solarprovidergroup.com
Projectgegevens
Oppervlakte
9 hectare
Vermogen
6 MWac
CO2 besparing
3780 ton