News

25/2/2019

Solar Provider Group organiseert informatieavond voor Zonnepark Nieuweweg

25 februari 2019 – Ontwikkelaar van zonneparken Solar Provider Group (SPG) organiseert op donderdag 21 maart 2019 een informatieavond over Zonnepark Nieuweweg in Sint Anthonis. Het doel van de bijeenkomst is het informeren van de omgeving over de plannen voor het zonnepark. Daarnaast wil SPG de omgeving de mogelijkheid bieden om vragen te stellen en mee te denken over het zonnepark.

Solar Provider Group wil graag met de omgeving in gesprek over de plannen voor zonnepark Nieuweweg. Zij hebben hiervoor een informatieavond georganiseerd op 21 maart 2019 bij MFC Oelbroeck in Sint Anthonis (Breestraat 1d). Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd van 19:00 (inloop vanaf 18:45) tot 21:00. De ontwikkelaars van de Solar Provider Group zullen om 19:00 beginnen met een presentatie over het project. Daarna heeft iedereen de mogelijkheid om langs drie “thema tafels” te lopen waar de aanwezige experts vragen kunnen beantwoorden over landschappelijk inpassing, participatie en de verdere procedure.

De locatie van het zonnepark is gelegen ten oosten van Oploo in de gemeente Sint Anthonis. Het zonnepark wordt ongeveer 9 hectare groot waarvan ongeveer 1 hectare zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van de zorgboerderij “De Witte Hoeve”. Op de overige 8 hectare is ruimte voor ongeveer 20.000 zonnepanelen, waarmee schone elektriciteit kan worden geleverd voor ongeveer 2500 huishoudens. Hierdoor past dit project goed binnen de ambitie van de gemeente om in 2035 energieneutraal te worden.

Recent News

More News →
Feb 19
2021
Zonnepark Zuidgeest op voormalige vuilstort Heimolen
Mar 17
2020
De Solar Provider Group (SPG) bereikt belangrijke mijlpaal in zonnepark ontwikkeling in Oploo. Lees het artikel in Solar Magazine
Feb 25
2019
Solar Provider Group organiseert informatieavond voor Zonnepark Nieuweweg