News

19/6/2017

Solar Provider Group gaat verder met haar globale uitbreiding door een kantoor te openen in Nederland

Solar Provider Group gaat verder met haar globale uitbreiding door een kantoor te openen in Nederland. Experts verwachten dat de zonnepanelenmarkt in Nederland de komende 10 jaar met 5 tot 15 GW gaat groeien. Met deze groei zou Nederland een van de grootste zonne-energieproducenten in Europa worden.

Solar Provider Group heeft veel ervaring met het ontwikkelen van zonneparken in Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in Europa. Met deze ervaring wil Solar Provider Group de Nederlandse markt stimuleren met nieuwe ideeën en een indrukwekkend trackrecord van innovatieve oplossingen voor zonneparken en -daken. Het bedrijf is van plan om de komende twee jaar tussen de twee en de tien professionals in te huren en meerdere banen te creëren voor lokale installateurs, aannemers en service aanbieders.

Het doel van Solar Provider Group is om meer dan 100 MW aan zonneprojecten te realiseren. Dit komt neer op meer dan 100 miljoen euro aan investeringen voor eigen ontwikkeling, maar ook door co-creatie en samenwerkingen met lokale partijen. Tom Helliwell, Hoofd Europese Operaties, zegt: “Naast het ontwikkelen van zelfstandige projecten, zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om samen te werken met lokale ontwikkelaars. Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat wij onze development pipeline kunnen uitbreiden en dat lokale partijen kunnen profiteren van onze globale ervaring en financieringsoplossingen.”

De subsidie ‘Stimulering Duurzame Energieproductie’ (SDE+) is de drijfveer voor de ontwikkeling van schone energie in Nederland. Met deze subsidie streeft Nederland naar de Europese doelstellingen om in 2020 14% van de energie op een duurzame manier op te wekken. “We hebben de SDE+ subsidie voor meer dan een jaar gevolgd bij Solar Provider Group. De verhoogde investeringen en de golf van geslaagde aanvragen, maken het voor ons een goed moment om te investeren in Nederland”, zegt Michal Tvrdon, Hoofd van Project Development: “De inzet van Nederland om aan haar Europese verplichtingen te voldoen, maken het voor ons makkelijker om de markt te stimuleren, zodat het land haar doelstellingen kan halen.

Solar Provider Group heeft al veel ervaring met het ontwikkelen van zonneprojecten in Europa. De afgelopen jaren zijn er namelijk succesvolle projecten uitgevoerd in Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Dit businessmodel wordt de komende tijd ook in Nederland uitgerold.

”Bij Solar Provider Group nemen wij altijd extra maatregelen om ervoor te zorgen dat de lokale gemeenschap kan profiteren van zonneprojecten. Nederland kan terecht trots zijn op hun weilanden en groene omgeving. Het is dus van het grootste belang dat elk project bijdraagt aan de lokale gemeenschap, flora en fauna,” zegt Guido Visser, Business Development Consultant. Christian Wentzel, medeoprichter van Solar Provider Group, vervolgt: “Neem bijvoorbeeld de ontwikkeling van Vine Farm Solar Park: met meer dan 80 hectare aan land, wat gelijk staat aan 48MW aan zonne-energie, is dat een van grootste zonneparken in het Verenigd Koninkrijk. We waren hier in staat om een schitterend natuurpark om het project heen te ontwikkelen met wandelpaden en dat ook nog eens bijdraagt aan het ecosysteem door middel van vogelhuisjes, dassenburchten en weides met 50.000 nieuwe bomen en planten. Dit is een van de voorbeelden waarbij iedereen profiteert van zonne-energie als het goed gedaan wordt en we willen dat doorzetten in Nederland.”

Solar Provider Group Ltd. is een internationale zonnepark ontwikkelaar en investeerder en focust zich op het ontwikkelen van grote zonneparken en -daken. SPG is gespecialiseerd in het ontwikkelen, financieren, construeren, exploiteren en ontwikkelen van zonne-installaties. SGP heeft al meer dan 200 projecten succesvol afgerond, waardoor de wereldwijde uitstoot met meer dan 70.000 ton aan CO2 is verminderd.

Recent News

More News →
Feb 19
2021
Zonnepark Zuidgeest op voormalige vuilstort Heimolen
Mar 17
2020
De Solar Provider Group (SPG) bereikt belangrijke mijlpaal in zonnepark ontwikkeling in Oploo. Lees het artikel in Solar Magazine
Feb 25
2019
Solar Provider Group organiseert informatieavond voor Zonnepark Nieuweweg